-0.9 C
Pristina
Friday, January 27, 2023

Në Shqipëri ka mbi 7 mijë familje më pak se në vitin 2018

Më të lexuarat

Në vetëm katër vite numri familjeve në vend është pakësuar me mbi 7 mijë. Nga mbi 772 mijë në 2018-n sipas INSTAT, numri i familjeve vitin e shkuar u rrudh në 765 mijë e 551.

Megjithëse ende nuk ka një raport të qartë në shifra mes planifikimit familjar, varfërisë së familjeve dhe ndikimit në shoqëri, ekspertët thonë se në Shqipëri ka nevojë urgjente për një strategji të re të planifikimit familjar.

Ekspertët e fushës sociologjike sugjerojnë se qeveria duhet ta ketë përparësi angazhimin më gjithëpërfshirës në aspektin e planifikimit familjar, për të shmangur problemet social-ekonomike të popullsisë.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit