0.3 C
Pristina
Friday, January 27, 2023

Në shoqërinë e Allahut

Më të lexuarat

Në shoqërinë e Allahut

Ai që nuk gjen rehati në shoqëri me njerëzit, por e gjen atë në vetmi, është njeri i sinqertě, por i dobët. Ai që gjen qetësi në shoqëri me njerëzit dhe e ka humbur atë kur mi vetëm, ështe i sëmurë. Ai që e ka humbur rehatinë si me njerëzit ashtu edhe me veten, është një i braktisur dhe i vdekur. Ndërsa ai qe e gjen rehatine si me veten ashtu. edhe me njerëzit, është i dashuruari, i singerte dhe i fortë.

Atij njeriu që Allahu ia ka dhënë qetësinë në vetmi duke bërë ibadet, ai e shton vetminë. Kurse ai që rehatinë e gjen me njerëzit, duke i udhëhequr e këshilluar ata, e shton atë. Ndërsa ai që rehatinë e gjen atje ku plotësohet vullneti i Allahut dhe qëllimi i Tij, edhe vetminë me Allahun dhe përzierjen me njerëzit gjithashtu e shton. Ndaj, më e mira është të mos zgjedhësh për vete vetëm se atë që Allahu ka zgjedhur për ty, kudo që Ai te te vendosë. Pra, kënaqu me atë që Ai kërkon prej teje dhe mos kërko atë që ti do prej Tij.

Burimi:
Libri: “El Feuaid”
Ibn Kajjim el Xheuzije

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit