13.1 C
Pristina
E mërkurë, 12 Maj, 2021

Ndalu dhe medito

Më të lexuarat


Një nga shkaqet e situatës tragjike me pandeminë në Indi aktualisht është koincidenca e një festivali fetar të mbajtur çdo 12 vjet në të cilin më shumë se 3 milion njerëz (Hindus) u mblodhën në brigjet e lumit Ganges. Prej këtij tubimi dhe prej mos respektimit të rregullave në raste epidemish sot India po përjeton një kolaps të vërtetë!
Ndërkohë në Mekë, muslimanët japin maksimumin që të ruajnë jetët e njerëzve duke ndjekur rregullat që ndihmojnë dhe paksojnë përhapjen e epidemive.
Imagjinoni, vitin e kaluar vetëm e vetëm që tê mbahej ky festival fetar Hindus, autoritetet Indiane patën dekladuar se e kishin mundur koronën. Por sot situata atje ka dalë jashtë çdo kontrolli.

Fatjon Isufi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit