30.7 C
Pristina
E martë, 3 Gusht, 2021

Muslimanët e Amerikës mblidhen për të iu kundërvyer islamofobisë

Më të lexuarat

Sektori ndërkombëtar: Muslimanët e shtetit Kontiket të Amerikës me qëllim të zgjerimit të tolerancës fetare dhe për të iu kundërvyer veprimeve islamofobiste, sotë mblidhen gjatë një tubim në qytetin Hartford.

 Ky tubim organizohet me kontributin e Organizatës të Muslimanëve të Amerikës Veriore (ICNA) dhe me qëllim të rritjes të informimit të opinionit publik dhe menjanimit të imagjinimeve të padrejta rreth islamit nëpërmjetë arsimit dhe prezantimit të kësaj feje për qytetarët dhe zhvillohet gjatë tre diteve në Qendrën e Konferencave të Kontiket.

“Mbrojtja e lirive fetare, kuptimi i sheriatit islam” është titulli i kësaj konference që parashikohet se do të zhvillohet me pjesëmarrjen e 15 mijë qytetarëve.

Naim Bejg, këshilltar për mardhënje me publikun në Organizatës të Muslimanëve të Amerikës Veriore, ka njoftuar: kjo konferencë është nikoqire e muslimanëve dhe jomuslimanëve të interesuar për problematika të këtilla. Ne kemi për qëllim që me anë të veprimtarive të këtilla të i kundërvihemi rritjes të islamofobisë dhe për fat të mirë historia tregon se qytetarët e Amerikës në luftë kundër fenomeneve të këtilla gjithëmonë ka posur sukses.

Gjatë këtij tubimi do të jenë të pranishëm edhe zyrtarët e institucioneve arsimore dhe islamike të shtetit Kontiket të Amerikës ku do të diskutojnë problemet që gjenden përpara muslimanëve të Amerikës. Kjo konferencë do të përcjellët edhe me aktivitete të tjera të kësaj fushe si organizimi i një tryeze për dialog ndërfetarë, organizim i një tregu kulturor dhe zbavitës brenda kornizës të fesë islame./iqna/kohaislame

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit