17.8 C
Pristina
Saturday, September 18, 2021

Mes të djeshmes dhe të sodit

Më të lexuarat

Mes të djeshmes dhe të sodit

 

Fjala:

Dje ishte: këshillë

Sot është: lëndim

 

Dinjiteti

Dje ishte: veti origjinale

Sot është: kërkim ndërmjetësimi

 

Dashuria

Dje ishte: shpirt

Sot është: lojë

 

Poezia

Dje ishte: shkencë dhe letërsi

Sot është: imitim dhe pozitë

 

Dhënia

Dje ishte: synim

Sot është: mjet

 

Lumturia

Dje ishte: bindje

Sot është: lakmi

 

Mendja

Dje ishte: begati

Sot është: fatkeqësi

 

Ndërgjegjja

Dje ishte: jetë

Sot është: alivanosje

 

Ramazani

Dje ishte: adhurim dhe aktivitet

Sot është: shprehi dhe përtesë

 

Qetësia

Dje ishte: hije

Sot është: shi vere

 

Miqësia

Dje ishte: thesar

Sot është: zhdukje

 

Mëshira

Dje ishte: mbushje e zemrës

Sot është: kërkesë dhe lutje

 

Shoqëria e mirë

Dje ishte: në secilin njeri

Sot është: rrallë që mund të gjendet

 

E mira

Dje ishte: e përhapur dhe gjithkund

Sot është: e rrallë dhe e pakët

 

Vërtetësia

Dje ishte: gjë që gjendet kur ta dëshirosh

Sot është: gjurmë

 

Shkrimi

Dje ishte: art dhe dhunti

Sot është: zanat i atij që s’ka zanat tjetër

 

Rinia

Dje ishte: shtylla e ardhmërisë

Sot është: betoni i pakujdesit

 

Vatani

Dje ishte: lojalitet

Sot është: hotel

 

Buzëqeshja

Dje ishte: sadaka, lëmoshë

Sot është: rrënojë

 

Teknologjia

Dje ishte: zhvillim

Sot: kaos

 

Bartja e fjalëve- spiunimi

Dje ishte: gjë e qortuar

Sot: prestigj

 

Dhimbja

Dje ishte: durim

Sot: ankim

 

Spontaniteti

Dje ishte: veprimi i natyrshëm i njeriut

Sot? Përkufizimi i njeriut

 

Diploma

Dje ishte: ardhmëri

Sot: pllakë në mur

 

Përktheu: Bekir Halimi/islam.mk

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit