-0.3 C
Pristina
Thursday, January 26, 2023

Ky është modeli për djemtë dhe vajzat muslimane – Ky person si ulet,si vishet dhe si ha?!

Më të lexuarat

Ky person si ulet,si vishet dhe si ha!!

Si një selefist tradicional, ndoshta një talabani, apo një xhihadist!!!
Këta dhe të ngjashmit e tij janë ata që duan të na shtyjnë shekuj pas”.

Këto janë, natyrisht, fjalët e çdo personi laik që urren imazhin e muslimanit të vërtetë.

Sa për të vërtetën, Ebu Lahja i thjeshtë që është në foto është. Profesor Sheikh Husein Abdel Sattar, ose siç e njohin studentët në Amerikë, Husain Sattar. Profesor i Patologjisë në një nga shkollat ​​më prestigjioze të mjekësisë në Universitetin e Çikagos.

Huseini ka lindur në Amerikë, ai shkëlqeu në arsim. Ai studioi mjekësi në të njëjtin vend dhe nuk u ndal këtu, por i kushtoi tre vjet të jetës së tij në Pakistan në Universitetin Islamik Faridia studimit të shkencave të Sheriatit. Huseini është një nga mësuesit më të famshëm të studentëve të mjekësisë në specialitetin e tij në Amerikë. Ligjëratat e tij dëgjohen nga studentë nga e gjithë bota.

Ai themeloi një organizatë predikuese në Shtetet e Bashkuara të quajtur Sacred Learning, qëllimi i së cilës është përhapja e mësimeve të Islamit dhe futja e jurisprudencës, në të cilën Husseini jep mësime shkencore në kohën e tij të lirë, përveç autorit të një grupi të famshëm librash bazat e arabishtes klasike.

Ai mori shumë çmime prestigjioze nga universitetet amerikane.

Ky është modeli për djemtë dhe vajzat muslimane: “Fetare..dituri..përulësi..dhe zell.” O Zot, dërgo më shumë si ai në umetin e Muhamedit a.s. Zoti e ruajtë dhe e bekoftë diturinë dhe veprën e tij.

Huazuar nga Vergim A.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit