KKSH kërkon nga Beogradi lirimin e gjithë të burgosurve shqiptarë

0
36

Këshilli Kombëtar Shqiptar duke përshëndetë lirimin e pesë të burgosurve ish-pjesëtarë të UÇPMB-së nga xhandarmëria serbe në burgun e Beogradit kërkon, njofton Presheva Jonë, ku KKSH, njëkohëisht kerkon lirimin e menjëhershëm edhe tre ish pjesëtarë të UÇPMB-së që po vuajnë dënimin e montuar politik në burgun e Vranjës, thuhe tnë një kumtesë të Këshilli Kombëtar Shqiptar.

Arrestimi i 8 shqiptarëve nga Komuna e Bujanocit, Këshilli Kombëtar Shqiptar e konsideron si aktë politik i drejtëpërdrejt i i Daçiqit nën akuzën për “krime lufte kundër njerëzimit”, duke shkelur mbi marrveshjen e Konçuli, Vendimin për Amnesti të ish pjesëtarët e UÇPMB-së dhe Deklaratën univerzale për të drejtat e njeriut, thuhet ne fund ne kumtesën e Këshilli Kombëtar Shqiptar, nesnhrkuar nga kryetair i saj z.Galip Beiqiri. /kohaislame/