30.7 C
Pristina
E martë, 3 Gusht, 2021

Kam qenë në koma, si t’i kompensoj namazet?

Më të lexuarat

Pyetja:

Jam sprovuar me një sëmundje dhe si shkak i sëmundjes kam qëndruar në gjendje kome (pa vetëdije) në spital, dhe dashti Allahu pas pesë ditëve më erdhi vetëdija, dua ta di çfarë të veprojë me namazet të cilat nuk kam mund t’i fali pesë ditë me rradh, si t’i kompenzoj namazet?

***

Përgjigje:

Namazet duhet ti kompenzosh dhe t’i falësh të rënditura.
I falë pesë kohët e namazit të ditës së parë, pastaj ditës së dytë.
Kështu vazhdon dhe i plotëson të gjitha namazet të cilat nuk i ke falur gjatë gjendjes sa ke qenë në komë (pa vetëdije).

Dr. Salih bin Feuzan el Feuzan, Allahu e ruajtë!
Përktheu: Suad Shabani

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit