0.3 C
Pristina
Thursday, January 26, 2023

Ishin nga ata që e studionin biblen, por pastaj pranuan Islamin dhe nga ta lindën burra të mëdhenjë të mbarë historisë Islame

Më të lexuarat

Ekziston një kishë e quajtur “Ayn al-Tamr” në shkretëtirën e Irakut. Në kohën kur Halid Ibn el-Velidi (Zoti qoftë i kënaqur me të) e çliroi atë zonë, atje gjeti dyzet të rinjë që mësonin Biblën dhe e studionin atë me qëllim për të përhapur Krishterimin në Lindje.
Midis tyre ishin:
– Sirini
– Jesari
– Nusairi
Pas çlirimit të asaj zone, këta të tre të rinjë u njohën me Islamin.
I pari u bë mysliman dhe lindi Muhamed Ibn Sirinin njërin nga hoxhallarët Taabi’een në hadith, jurisprudencë dhe interpretimin e ëndërrave!!
I dyti përqafoi Islamin dhe lindi “Is’hakun Ebu Muhammad bin Is’hak bin Jesarin”, autorin e librit Al-Sirah dhe Al-Maghazi, (historisë dhe luftrave) i njohur ndryshe si Sira e Ibn Is’hakut !!
I treti u bë mysliman dhe lindi heroin “Musa bin Nusair”, i cili kontribuoi në përhapjen e Islamit në Andaluzi dhe Afrikën e Veriut!!

Islami është paqe, mëshirë, mirësi por dhe shpëtim për njerëzimin. Është thirrje për tek Zoti me mençuri dhe këshilla të mira, jo vetëm me aparencë …..

Burimi: El Bidaje uen Nihaje fundi i vëll të gjashtë.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit