15.9 C
Pristina
Wednesday, May 29, 2024

Hoxhë Bekir Halimi – Xhematet e vogla të mektebeve po mashtrohen…

Më të lexuarat

Xhematet e vogla të mektebeve po i mashtron rrethi i mbyllur dhe mendojnë se vetëm ata janë në menhexh të vërtetë duke i restartuar të gjitha meselet e menhexhit dhe pastaj po ju duket vetja guraba!
Nënshtrimi i xhematit me karakter të njëjtë dhe mungesa e qasjes analitike të metodologjisë së davetit në prizmën e gjendjes aktuale dhe sfidave bashkëkohore po i mashtron duke menduar se krejt ajo që e ofrojnë ata është e padiskutueshme.
Karakteri për t’i shikuar gjërat sipërfaqësisht, mungesa e largpamësisë, e cila u mungon për shkak të mungesës së ballafaqimit me kufrin dhe xhahilijetin, edhe vetëpëlqimi apo vetëkënaqja me numrin, i cili i mbush mektebet, i mashtron.

“Sa lehtë i shajmë sot muslimanët duke i akuzuar me tekfir, tebdi’, apo liberalizëm, madje në këtë veprim na ndihmojnë edhe islamofobët e jo-muslimanët. Kurse ata që i bëjnë këto sharje drejt muslimanëve nuk nxjerrin asnjë fjalë nga goja e tyre kundër atyre që kundërshtojnë dhe shajnë Islamin!”

Bekir Halimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit