GATILOV: DEKLARATA E CLINTONIT ËSHTË E PADREJTË

0
38

Deklaratës së Sekretares Amerikane të Shtetit, Hillary Clinton se “Rusia dhe Kina duhet të paguajnë për moslejimin e tranzicionit demokratik në Siri” nuk vonoi shumë dhe i erdhi një përgjigje nga Rusia.

“Është një deklaratë e padrejtë”, deklaroi Zëvendësministri i Jashtëm rus, Gennady Gatilov.

“Ç’ka na shqetëson më tepër është se kjo deklaratë e tillë është në kundërshtim me marrëveshjen e arritur në konferencën e Gjenevës”, shtoi Gatilov.

Në një takim në Gjenevë më 30 qershor, të pesë anëtarët e përhershëm të Këshillit të Sigurimit në OKB, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Kina, Rusia, Franca, Britania e Madhe, Turqia dhe vende, që përfaqësojnë Lidhjen Arabe kishin rënë dakord mbi parimet e një tranzicioni në Siri.kohaislame