18.7 C
Pristina
Saturday, April 13, 2024

Fakte të frikshme dhe të panjohura mbi shërbimin sekret

Më të lexuarat

Shërbimi Sekret i Shteteve të Bashkuara është i mbuluar me mister dhe mite. Kush janë këta njerëz të rreptë në kostume të zeza? Ata shfaqen me syze, kufje në vesh dhe me pamje tërësisht të akullt. Por vështirë se do t’i njihni ata në jetën reale nëse i takoni. Më poshtë mund të lexoni disa fakte rreth këtyre agjentëve të posaçëm .

1. Duart e tyre janë gjithmonë të gatshme.

Nëse keni një vështrim më të afërt tek agjentët në foto, do të vini re se duart e tyre janë gjithmonë në belin e tyre. Pozicioni i tyre i gishtit mund të ndryshojë, por kuptimi është gjithmonë i njëjtë: agjentët janë të gatshëm të reagojnë shpejt me armët e tyre.

2. Ndonjëherë ata dështojnë

Në ditët e sotme është vërtet e vështirë për të fshehur diçka, dhe një gabim i Shërbimit Sekret nuk është përjashtim. Ka një histori që Barack Obama hipi në një ashensor me një oficer të armatosur, kur një burrë me një thikë hyri në bazën e Shtëpisë së Bardhë duke u hedhur mbi gardh.

3. Ata kurrë nuk vene syze dielli jashtë.

Agjentët gjithmonë mbajnë syze dielli dhe kostume të zeza. Agjentët e vërtetë kurrë nuk përdorin syze dielli gjatë misionit të tyre, pasi ata mund të humbin diçka të rëndësishme për shkak të dritës së verdhë ose mungesës së dritës

4. Shërbimi Sekret nuk u themelua për të mbrojtur presidentin.

Edhe sikur të ishte krijuar atë mëngjes, nuk do ta shpëtonte jetën e Lincolnit, sepse qëllimi kryesor i tij ishte të përballonte falsifikimet dhe mashtrimet financiare. Në fakt, organizata ende merret me çështje të tilla.

5. Shërbimi Sekret u themelua në ditën kur Lincoln u vra.

Ishte Hugh McCulloch, Sekretari i Thesarit, i cili sugjeroi krijimin e Shërbimit Sekret. Ai e paraqiti idenë e tij tek Abraham Lincoln më 14 prill 1865.

6. Ata mbajnë selinë e tyre sekret.

Selia e Shërbimit Sekret gjendet në Uashington në një ndërtesë pa ndonjë shenjë identifikimi. Nuk ka as edhe kazanë plehrash pranë (kështu që nuk ka vend për të instaluar një bombë). Ndërtesa ndodhet në një rrugë me një emër shumë të shkurtër: H Street.

7. Ekziston vetëm një agjent i cili u vra në krye të detyrës.

Nëse një agjent sakrifikon jetën e tij për presidentin, ai e bën atë vullnetarisht. Në të vërtetë, kishte vetëm një rast në histori kur një oficer i Shërbimit Sekret vdiq: Leslie Coffelt u vra më 1 nëntor 1950, duke mbrojtur Harry Truman.

8. Ata gjithmonë monitorojnë dhe regjistrojnë gjithçka.

Agjentët gjithmonë përdorin sa më shumë kamera që munden. Kjo i ndihmon shumë kur bëhet fjalë për zgjidhjen e një incidenti dhe gjetjen e një autori të krimit. Pas vrasjes së Kennedy, u vendos që të ketë një makinë që ishte përgjegjëse për regjistrimin e videove.

9. Ata nuk betohen të vdesin për presidentin e tyre!

10. Ata ndjekin të gjitha letrat kërcënuese. Shërbimi Sekret kontrollon të gjitha komunikimet elektronike dhe letrat që përmbajnë kërcënime. Kjo organizatë gjithashtu ka një bazë të dhënash për ta bërë procesin e hetimit më të lehtë.

11. Dhe ata shkojnë te mjeku me presidentin. Presidenti madje nuk mund të qëndrojë vetëm për vetëm me një mjek, pa praninë e një agjenti, pavarësisht problemit që ka.

12. Ata marrin pjesë në çdo event të presidentit. Ndërsa presidenti nuk mund të qëndrojë i vetëm, agjentët duhet të marrin pjesë në çdo zhvillim në jetën e tij.

13. Ekzistojnë sensorë të lëvizjes në dyshemenë e Zyrës Ovale. Një nga rregullat e Shërbimit Sekret është që presidenti të mos mbetet vetëm. Dhe nëse presidenti dëshiron të qëndrojë vetëm në Zyrën Ovale pa agjentë, ata lehtë mund të gjurmojnë çdo lëvizje dhe çdo kërcënim të mundshëm me ndihmën e sensorëve në dysheme.

14. Presidentët kanë emra të koduar. Shërbimi Sekret përdor emra kodesh për presidentët – kjo nuk është një fantazi. Për shembull, Barack Obama ishte Renegade, gruaja e tij ishte Rilindja, dhe bijat e tyre ishin Radiance dhe Rosebud.

15. Nuk është një mit. Ka një bunker nëntokësor në mal që përdoret për të fshehur një përfaqësues të qeverisë gjatë një ngjarjeje ku mblidhen të gjithë zyrtarët e tjerë të shtetit. Pra, nëse terroristët vendosin të vrasin grupin e lartë të qeverisë, ata ndoshta do të dështojnë.

16. Ata gjithmonë kanë gjak presidencial me ta. Agjentët janë gjithmonë të gatshëm për të përdorur aftësitë e tyre mjekësore dhe për të kryer një transfuzion gjaku nëse është e nevojshme. Madje kanë të njëjtin grup gjaku me të.

17. Ata janë të gatshëm të japin ndihmën e parë. Çdo agjent ka aftësi bazë mjekësore dhe është gati t’i përdorë në një situatë kritike për të shpëtuar jetën e dikujt para se të vijë një ambulancë ose para se të arrijnë në spital. Rruga e secilit president është hulumtuar, në mënyrë që një spital të jetë gjithmonë 10 minuta larg.

18. Ata janë të trajnuar për të hedhur veten para plumbave dhe mbijetojnë në ujë. Para çdo ngjarjeje të rëndësishme, Shërbimi Sekret parashikon dhe shqyrton të gjitha skenarët e mundshëm të tentativave të vrasjes dhe shkëmbimeve. Ata përdorin plumba të bërë posaçërisht për këto sesione trajnuese. Të gjithë agjentët gjithashtu i nënshtrohen një kursi zhvillimi të aftësive çdo 8 javë.

19. Janë 3 faza të shërbimit. Agjentët nuk janë të përfshirë në punën në terren në fillim. Ata duhet të punojnë në zyrë për 3 vjet nëse duan të përballen me punë sfiduese (kjo fazë zgjat 4-7 vjet). Në fazën përfundimtare, një agjent promovohet në një pozicion më të lartë ose kthehet në punën e zyrës.

20. Ata nuk kujdesen vetëm për presidentët. Jo vetëm presidenti por edhe familja e tyre, ish-presidentët dhe familjet e ish-presidentëve janë nën mbrojtje. Shërbimi Sekret gjithashtu mbron mysafirët e presidentit dhe kushdo që presidenti dëshiron të mbrohet.

21. Ka më shumë se sa mendojmë. Nëse flasim për Shërbimin Sekret, shpesh mendojmë rreth 100 (ose edhe më pak) ushtarë të elitës. Në fakt, ka rreth 6,500. Përveç kësaj, ka edhe ata që punojnë për njësinë e mbrojtjes personale.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit