Ekrani i telefonit tuaj të ardhshëm mund të përbëhet nga Safiri

0
39

Safiri, i cili aktualisht përdoret në disa pajisje të ushtrisë, mund të jetë pjesë e ekraneve të smartfonëve që të mund të jenë rezistente ndaj përplasjes dhe ndaj gërvishtjes.

Ky mineral përjashtuar diamantin mund të quhet si një nga mineralet më të vështira për tu gjetur dhe tepër i kushtueshëm.

Aktualisht një çmim alternativ për Safirin është diku tek 30 $ për një paraqitje, ndërkohë që paraqitjet aktuale kushtojnë maksimumi 3 $. Analistët besojnë, se zhvillimi i tyre gjatë viteve të ardhshme mund ti ulë çmimet duke i bërë më standarde.

Sipas një raporti të MIT, teknologjia e avancuar GT aktualisht po punon për të krijuar faqet prej Safiri më të holla, madje sa fijet e flokëve të njerëzve.

Prezantohet teknologjia e ekranit fleksibël që mbështjell pjesët anësore të smartfonëve

Kompania mendon se mund të krijojë këto ekrane prej Safari me një çmim afërsisht me ekranet e Gorrilla Glass. (PCWorld Albanian)/kohaislame