14.9 C
Pristina
Thursday, September 29, 2022

Dobi nga Libri: “Gjuetia e meditimeve”

Më të lexuarat

1 – Dallimi mes shikimit të besimtarit dhe jobesimtarit për universin është fakti, se besimtari vëren tek krijesat madhështinë e cilësive të Allahut dhe prej kësaj i shtohet besimi, ndërsa jobesimtari nuk sheh tek ato vetëm se pamje të prekshme, prej të cilave ai kërkon vetëm dobi personale, pa i marrë në konsideratë ato, ashtu siç thotë Allahu:

Thuaj: “Shihni çfarë ka në qiej e në tokë, por argumentet dhe qortimet nuk vlejnë për një popull jobesimtar.”
(Sure Junus, 101)

Autor: Feraxh Ibni Xheuzi
/pena_e_studentit

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit