Daçiq: Do të kërkojnë ta njohim Kosovën

0
56

Lideri i Partisë Socialiste në Serbi, Ivica Daçiq ka deklaruar se disa vende të Bashkimit Evropian do të vazhdojnë që integrimet e Serbisë ti kushtëzojnë me njohjen jofromale të pavarësisë së Kosovës edhe në mënyrë faktike, njoftojnë mediat serbe.

“Ajo do të thotë se juve askush nuk do t’iu detyrojë ta njihni Kosovën, por se do t’iu imponojnë vendime të cilat do të thonë se Kosova është vend i pavarur dhe për këtë mendoj se janë të vetëdijshme të gjitha palët në Serbi”, ka thënë Daçiq.

Politika në Kosovë, ka thënë Daçiq, “duhet të jetë reale dhe e bazuar në jetën reale dhe në interesat e popullit serb në Kosovë”. /Indeksonline/kohaislame