18.5 C
Pristina
E martë, 15 Qershor, 2021

CEO i Google: Android jo edhe aq i rëndësishëm për Google

Më të lexuarat

Sistemi operativ për smartphone, Android, është një vlerë mjaft e rëndësishme për ndërmarrjen Google, por nuk është kritike, ka thënë shefi ekzekutiv i ndërmarrjes në një dëshmi të bërë në gjykatë.

CEO i Google, Larry Page, e ka marrë qëndrimin për ditën e dytë gjatë të mërkurës gjatë një ballafaqimi ligjor me ndërmarrjen Oracle për teknologjinë e smartphone-ëve.

Oracle ka paditur Google në gushtin e vitit 2010, duke thënë që sistemi operativ Android shkel të drejtat e pronës intelektuale në gjuhën programuese Java. Google thotë që nuk i shkel patentat e Oracle dhe që Oracle nuk mund të mbrojë pjesë të caktuara të Java-s, një gjuhë softuerike me burim të hapur ose e gatshme publikisht.

Sa i përket pyetjes së bërë nga gjykatësi i Oracle, Page tha që Android ishte mjaft i rëndësishëm por nuk pranoi ta quante atë si vendimtar për ndërmarrjen. Ai pastaj tha që ai nuk do të befasohej nëse bordi i ndërmarrjes Google do të thoshte që Android është vendimtar për ndërmarrjen.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit