0.2 C
Pristina
Thursday, January 26, 2023

Ammar Muderizović është piloti i parë në Evropë që është edhe hafiz i Kuranit

Më të lexuarat

Në një intervistë për Preporod.info ka folur për rrugëtimin e tij, nga Medreseja Gazi Isa-beg në Novi Pazar, mësimi i Hifzit, deri në realizimin e ëndrrës së tij për t’u bërë pilot.

Përkatësisht, Hafiz Ammar Muderizoviq ka diplomuar në Medresenë “Gazi Isa-beg” në Novi Pazar, ku ka qenë nxënës i shkëlqyer, ndërsa aktualisht është student i diplomuar në Fakultetin e Studimeve Islame në këtë qytet.

– Kur hyra në Medrese, nuk i njihja as harfet. Në Medrese mësova më shumë për hifzin, më intrigoi, bëra pyetje dhe më në fund vendosa të filloj të studioj hifzin. M’u deshën rreth dy vjet e gjysmë për të mësuar. Kishte momente të vështira, ditë, por falë Allahut ia dola – tha në fillim Hafiz Muderizoviq.

Ai na tha se që nga fëmijëria ishte i magjepsur nga të gjitha llojet e avionëve, veçanërisht aeroplanët dhe se shpresonte që një ditë të ishte pikërisht ai – pilot.

– Kur mbarova Medresenë, fillova të merresha me turizëm, udhëtova më shumë dhe përmes takimeve me njerëz kuptova se ëndrra ime nuk është e pamundur të realizohet, vetëm nëse i përkushtohem sa duhet. Në fillim të vitit 2017, fillova të pyesja dhe gjeta një shkollë. Kam kryer një trajnim shumë kompleks për pilot në shkollën “Linx Aviation” në Beograd. Nga 30 ne në klasë, unë isha i pari që mbarova. Më pas mora një ofertë për të qenë instruktor në atë shkollë, e cila ishte e dobishme për mua për të fituar përvojë – tha ai.

Pasi përfundoi me sukses shkollën dhe punoi në shkollën e lartpërmendur, ai aplikoi në Wizz Air dhe së fundmi mori një përgjigje se ishte bërë pjesë e ekipit të tyre.

– E dërgova aplikacionin tim në qershor. Pastaj në nëntor pata një intervistë, domethënë një vlerësim. Ishte gjithashtu kërkuese, ata testojnë pothuajse gjithçka, nga inteligjenca, tek njohja e gjuhës angleze, tek testimi i shkathtësisë hapësinore, njohuritë teorike në lidhje me aviacionin dhe simulatorët. Në fillim të atij vlerësimi ishim 80 veta dhe në fund mbetëm 14. Para një muaji më njoftuan se e kam marrë vendin e punës. Dhe sigurisht, është mirë të jesh piloti i parë Hafiz në Evropë, por është gjithashtu një emanet – tha Muderizović. Duke folur për punën në Wizz Air, ai deklaroi se do t’i nënshtrohet trajnimit dhe vetëm pas kësaj do të fillojë të drejtojë pasagjerë.

– Baza ime do të jetë në Gjeorgji, do të jetoj atje dhe do të fluturoj në destinacione të ndryshme, si Londër, Paris, Madrid, Mynih, Pragë, e shumë të tjera. Do të kem një orar të saktë, do të punoj 14 ditë, e pas kësaj do të pushoj shtatë ditë – ka shpjeguar Hafiz Muderizoviq.

Ai u tha të rinjve se gjëja më e rëndësishme është të kuptojnë se çfarë i plotëson sa më herët në jetën e tyre.

– Në momentin që njeriu gjen një profesion për të cilin është i bindur se do të gjej prehje, duhet të investojë gjithçka në atë rrugë – tha hafiz Ammar Muderizovic.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit