17.4 C
Pristina
Tuesday, May 30, 2023

Amerika e dy standarteve: ç’të gjen kur thua se “ka vetëm dy gjini”

Më të lexuarat

Përjashtimi i një nxënësi nga shkolla pse shprehu mendimin e tij

Në SHBA, një adoleshent u përjashtua nga shkolla pasi kishte veshur një bluzë ku shkruhej “janë vetëm dy gjini”. Kjo është marrë si një sfidë ndaj komunitetit LGBT.

Siç raportojnë mediat amerikane Fox News dhe New York Post, kjo ndodhi me Liam Morrison, 12 vjeç, nxënës në shkollën e mesme “John T. Nichols Jr” në Middleborough, Massachusetts, gjatë një fjalimi të tij në një event shkollor.

Adoleshenti pretendoi se mësuesit e tij e përjashtuan nga klasa e edukimit fizik më 21 mars. Drejtori i shkollës i tha atij se shumë u ankuan për mesazhin në bluzën e tij pasi i bënte të ndiheshin “jo mirë”.

“Më thanë se do të më duhej të hiqja bluzën time përpara se të kthehesha në klasë. Kur u thashë në mënyrë që nuk doja ta bëja këtë, ata e thirrën babanë tim”. Morrison tha se babai i tij e mbshteti kur ai mbërriti në shkollë për ta marrë atë.

Djali ende pohon se “pesë fjalët” në bluzën që kishte veshur nuk tregonin “asgjë të keqe, asgjë kërcënuese”. “E di që kam të drejtë të vesh një bluzë me ato pesë fjalë”, tha Morrison. “Është thjesht një deklaratë që unë besoj se është fakt,” shtoi ai, duke hedhur poshtë këto pretendime në bordin e shkollës.

Në lidhje me komentet e saj se donte të dërgonte mesazhin e mbrojtjes së dy gjinive, Morrison theksoi: “Nuk ankohem kur shoh flamuj dhe postera transgjinorë kudo në shkollë. A e dini pse? Sepse të tjerët kanë të drejtë për bindjet e tyre, ashtu si unë. Edhe në moshën 12-vjeçare kam pikëpamjet e mia politike dhe të drejtën t’i shpreh ato. Edhe në shkollë. Kjo e drejtë e fjalës së lirë është e parashikuar në Amendamentin e Parë të Kushtetutës”.

Së fundmi, nxënësi 12-vjeçar pohoi para se të dilte nga shkolla se “asnjë person” nuk i është ankuar për mesazhin në bluzën e tij dhe madje disa nxënës i kanë shprehur mbështetjen e tyre. “Askush nuk u ngrit dhe askush nuk doli nga klasa. Askush nuk shpërtheu në lot”, tha Morrison. /tesheshi.com/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit