21.3 C
Pristina
Saturday, June 22, 2024

Agjërimi në muajin Shaban është parapërgatitje për agjërimin e Ramazanit

Më të lexuarat

🔸Transmetohet nga Aisha -Allahu qoftë i kënaqur prej saj- se ka thënë:
عَنْ عَائِشَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهَا قَالَتْ : كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَصُومُ حَتَّى نَقُولَ لا يُفْطِرُ وَيُفْطِرُ حَتَّى نَقُولَ لا يَصُومُ ، فَمَا رَأَيْتُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ اسْتَكْمَلَ صِيَامَ شَهْرٍ إِلا رَمَضَانَ ، وَمَا رَأَيْتُهُ أَكْثَرَ صِيَامًا مِنْهُ فِي شَعْبان”
“Profeti ﷺ agjëronte aq shumë, derisa thoshim se nuk ka për ta ndërprerë dhe e ndërpriste për nje kohë, derisa thoshim se nuk ka për të agjëruar. Nuk e kam parë Profetin ﷺ të plotësojë agjërimin e ndonjë muaji, përveç se Ramazanin dhe nuk e kam parë me më shumë agjërim, sesa në Shaban.”(Buhariu dhe Muslimi)

🔹Gjithashtu prej dobive të agjërimit në muajin Shaban, është praktikimi dhe trajnimi i trupit për agjërimin e Ramazanit. Kjo në mënyrë që mos të ndjejë vështirësi në agjërimin e tij, por të jetë i stërvitur me agjërimin, që kur të hyjë në Ramazan të jetë i zellshëm dhe aktiv.

/mesofenetende/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit