26.7 C
Pristina
E hënë, 26 Korrik, 2021

A më lejohet t’u jap para fëmijëve për t’i nxitur në mësimin e Kuranit përmendësh?

Më të lexuarat

Përgjigje:

Është saktësuar tek Ebu Ubejdi në “Fedailul Kur’an” se Umeri (radijallahu teala anhu) u jepte para hafizave të Kuranit, nga arka e shtetit.

Prandaj nëse babai i premton djalit të tij se, nëse mëson suren Bekarah do t’i japë psh 50 euro, apo 100 euro, nuk ka problem në këtë punë.
Sepse pritja e shpërblimit prej Allahut dhe fitimi i diçkaje prej pasurisë (në formë hallall, siç është edhe kjo) nuk e hedhin poshtë, e as e kundërshtojnë njëra-tjetrën.

Kështu pra, këto dhurata janë të lejuara dhe ato janë saktësuar edhe prej Umerit, Allahu qoftë i kënaqur me të.


Shejkh Mesh’hur Hasen, Allahu e ruajtë!

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit