150 REFUGJATË TË TJERË SIRIANË STREHOHEN NË TURQI

0
41

Qytetarët sirianë që arratisen nga ngjarjet e dhunshme në vendin e tyre vazhdojnë të vijnë në Turqi.

150 shtetas siriane kaluan kufirin turk në fshatrat kufitare Bykylmez, Kushaklli dhe Kavallxhik të varur nga nënprefektura Rejhanlli dhe erdhën në qendrën e prefekturës Hataj.

143 qytetarët sirianë iu nënshkruan kontrollit të dokumenteve dhe procedurës së regjistrimit. Në fillim refugjatët siriane u transferuan me minibusë në Rejhan dhe prej këtu në qytetet-çadër që janë ngritur në Shanlliurfa.

Kurse 7 refugjatë të tjerë, të cilët janë pjesëtarë të familjeve ushtarake, u sistemuan në qytetin-çader në Apajdin./trt/kohaislame