Vazhdojnë të bien çmimet e naftës

0
43

Në tregjet ndërkombëtare po vazhdojnë të bien çmimet e naftës. Çmimi i fjuçersave (angl. futures) të muajit qershor për përzierjen e naftës së markës Brent Crude Oil ra me 1.8%, deri në 102.07 $ për fuçi. Çmimi i naftës së lehtë të markës WTI ra me 2.64% – deri në 93.70 $ për fuçi.

Sipas mendimit të analistëve, kjo ndodh për arsye të ngadalësimit të rritjes së ekonomisë kineze, si dhe për shkak të rritjes së rezervave të naftës dhe benzinës nga ana e atyre që merren me tregtinë me shumicë të këtyre produkteve në Shtetet e Bashkuara.