6.4 C
Pristina
Friday, April 19, 2024

Tri nivelet e agjërimit!

Më të lexuarat

Ibn Kudame el-Makdisiu, në librin e tij “Muhtesar minhaxhi’l-kasidin”, thotë:

“Agjërimi ndahet në tri shkallë:

1. Agjërim i rëndomtë,
2. Agjërim i veçantë,
3. Agjërim më se i veçantë.
———

– Agjërimi i rëndomtë është ndalimi nga ngrënia, pirja dhe marrëdhëniet intime.

– Agjërimi i veçantë është ndalimi i shikimit, gjuhës, dorës, këmbës, dëgjimit dhe i të gjitha gjymtyrëve të tjera trupore nga gjynahet.

– Ndërsa, agjërimi më se i veçantë është agjërimi i zemrës nga të gjitha pasionet e ulëta, nga mendimet që largojnë nga Allahu i Lartësuar dhe largimi i tërësishëm nga çdo gjë tjetër pos Allahut të Madhërishëm.”
——

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit