Tregtia prej miliarda dollarëve mes Arabisë Saudite dhe Gjermanisë në prag të dështimit

0
41

Tregtia prej miliarda dollarësh e armatimeve mes Arabisë Saudite dhe Gjermanisë është në prag të dështimit. Sipas gazetës gjermane Handelsblat, Arabia Saudite ka si qëllim që në vend të blerjes së tankeve Leopard 2 të prodhuara nga një kompani gjermane ka vendosur të blejë tanket e M1 Abrams tanks të prodhimit amerikan. Sipas këtij raporti, disa muaj më parë është publikuar lajmi që Arabia Saudite do që ti blejë Gjermanisë 270 tanke Leopard 2. Vlera e kësaj marrëveshjeje ka qenë të paktën 5 miliard euro, marrëveshja më e vlefshme e kompanisë gjermane Krauss Maffei.