3.1 C
Pristina
Wednesday, December 6, 2023

Të vazhdojmë të flasim për Gazzën (Video)

Më të lexuarat

Ne nuk jemi vetvetja pas Tetorit të vitit 2023…

Si ka mundësi të na zë gjumi pas kësaj dite?!

Apo tu besojmë lajmeve?!

Gënjeshtër!

Çka ke për ti thënë vetes?!

Apo të dëgjojmë atë që e përsërit perëndimi mbi të drejtat e njeriut:

Ata janë kafshë jo njerëz!

Fëmijët e Gazzës këtë dëm ia kan bërë vet vetes së tyre!

Apo Mediat sociale dhe gazetaria kur flasin për lirin e mendimit:

Policia e BM prangos djaloshin vetëm pse mbante flamurin palestinez!

Lëreni Gazzën të jetojë!

Në sfond policia e burgos këtë vajzë pse thotë këtë parrullë!

Si do ta lexojmë historinë kur ne shohim gënjeshtrën para syve tonë:

“Fotot e terroristëve duke këputur kokat e fëmijëve”.

“shpërthimi ndodhi prej tjetrit grup”.

Sa na takon neve të mburemi me “dinjitetin arab” kur shohim këtë përgjërim:

“Ndalne agresion për hir të Zotit, ndalne agresionin për hir të fëmijëve”.

Dhe në vend se të ndalojmë sulmin ne grumbullojmë ndihma për të blerë qefina, madje edhe donacionet tona mbeten të bllokuara dhe nuk futen në Gazza!

Oj botë! A jeni duke festuar hyrjen e 20 mauneve me ndihma në Gazza! (ndalne sulmin)!

Si ka mundësi të shohim si fëmijët shkruajnë emrat e tyre në duart e tyre e të mos mendojmë për vdekjen e tyre?!

Apo ti shikojmë qeset e plastikës me pjesë të mbetura të kufomave?!

Duke kërkuar një fëmijë me flokë kaçurrela, por duke mos e gjetur Jusufin?!

I ka flokët kaçurrela, i bardhë edhe i ëmbël!

A është ai, ai është?!

Baba!!! Baba!!! Dua Jusufin!

Apo të kënaqemi me fizhekzjaret!

Apo të shohim makinat e akullores!

(këtu i ruajnmë kufomat e viktimave të bombardimeve).

Apo të shohim ambulancën e ndihmës së shpejtë!

Të falënderoj Ndihma e Shpejtë, të falënderoj! Ju dua shumë!

Apo të falemi dhe lutemi?!

Allahu është më i madhi!

E refuzojmë goditjen e kishave!

Apo të flejmë në paqë!

Ishe duke fjetur?

(krejt trupi i dridhet nga frika. Muhamedi ishte duke fjetur dhe u zgjua në zhurmën e bombardimit).

Vetëm Shpresojmë që të kthehen!

Nuk mund të jetoj pa ty nëna ime!

Të kthehemi!

Ah sikur të kishte qenë ëndërr!

Shpresojmë që nëntori të mos jetë tetori i dytë!

 

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit