12.1 C
Pristina
Saturday, May 18, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

xhamia

Mbajtja e ligjëratave pas katër rekateve të namazit të teravive

Pyetja: Cili është gjykimi islam për ligjëratat që mbahen pas katër rekateve të namazit të teravive? Përgjigjja: Çdo falënderim i takon Allahu. Me lejen e...

Hyrja e pabesimtarëve në Xhami!

Pyetja: Gjithashtu thotë, a lejohet për jomuslimanët siç janë idhujtarët dhe komunistët që të hyjnë në xhamia, sepse janë disa që thonë lejohet për ta...

DHIKRI KUR THIRRET EZANI? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

1. Kur thirret ezani, përsërisim fjalët që thotë muezini, me përjashtim të shprehjeve hajje ‘aleṣ-ṣalãh, hajje ‘alel felãḥ (Eja në namaz, eja në shpëtim)’,...

A lejohet shndërrimi i ambienteve të argëtimit duke i kthyer në vendfalje (xhami)?

Pyetje: A lejohet blerja e ambienteve që përdoren për argëtim me pije alkolike e me vallëzime dhe ti shndërrojmë në xhami? Përgjigje; Falenderimi i takon...

Gratë që vëjnë parfum kur shkojnë në xhami

Pyetja: Ne kemi vërejtur në namazet e teravive se disa gra vinin në xhami me parfum që ka një aromë aq të fortë sa që...

Vendet ku nuk lejohet falja e namazit

Pyetja: A mund të më tregoni për shtatë vendet e ndaluara në të cilat nuk lejohet falja? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Ndoshta e keni fjalën për hadithin...

A është valid namazi i atij që rri ulur në namazin e teravive dhe pret që, kur imami të shkojë në ruku, tek atëherë...

Përgjigjja: Nuk është valid, sepse e ka lënë ruknin e kijamit, ndonëse ka pasur mundësi ta kryejë atë. Kijami bie për atë që s’ka pasur...

Të fundit