12.5 C
Pristina
Thursday, February 29, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Te ndryshme

Si i vjen vdekja besimtarit e si jobesimtarit?!

Pyetje: Çfarë ndodh gjatë vdekjes? Përgjigje: Çdo njeri do ta lë këtë botë. Ne jemi vetëm udhëtarë, prandaj të gjithë do të largohemi për destinacionin...

PSE ALLAHU NA SPROVON?

Parasëgjithash duhet që ta kemi parasyshë se jeta e kësaj bote është e përkohshme dhe ta dimë misionin tonë në këtë botë për të...

CILA ËSHTË MËNYRA MË E MIRË PËR T’U SHËRUAR NGA SIHRI?

Falënderimi i takon Allahut, lavdërimi dhe paqja e Tij qofshin mbi të Dërguarin dhe ithtarët e tij: Ai që goditet nga sihri nuk i lejohet...

VONIMI I LARJES(SHPAGIMIT) SË MËKATIT PËR THYERJEN E BETIMIT?!

Pyetje: “Dua të pyes a lejohet të vonohet agjërimi për të shpaguar thyerjen e betimit në Allahun si shkak i nxehtit, dëshiroj ta vonoj...

Çfarë thuhet kur të hapet goja apo kur gogësin?

Pyetje: A ka ndonjë dhikr të veçantë për të thënë kur hapet goja apo kur gogësin? Përgjigje: Jo. Nuk ka asnjë dhikr për të thënë...

Cilat janë kushtet e dëshmisë “Nuk ka të adhururar tjetër me të drejtë pos Allahut” ?

Pyetje: Cilat janë kushtet e dëshmisë “Nuk ka të adhururar tjetër me të drejtë pos Allahut” dhe a mjeftohet vetëm thënia e saj me...

Botoxi, ripërtëritja dhe ngritja e gjokseve – A janë të lejuara?!

Pyetje: Disa kirurgë plastikë u bëjnë grave operacione të ndryshme në trupin e tyre si p.sh., operacione plastike në fytyrë si tërheqje të lëkurës...

A lejohet të hahen frutat(pemët) nga pemishtja e huaj e lënë shkret?

PËRGJIGJE: Nuk lejohet të merret/të hahet pasuria e huaj pa lejen e pronarit të saj. Allahu i Lartësuar thotë: “Mos i hani pasurinë njëri-tjetrit me...

GEZIMI KUR JOBESIMTARËT HYJNË NË ISLAM!

LEJOHET TA DEMONSTROSH GEZIMIN PËR JOBESIMTARËT QË HYJNË NË ISLAM A lejohet të festohet futja(konvertk.i) në Islam e një jobesimtari në atë vend ku punon...

A e dini shpërblimin e sprovës?!

Allahu ka përgatitur për sprovat shpërblim të madh dhe përfundim të mirë. Sëmundja është sprovë për të cilën i Dërguari i Allahut, sal-lAllahu alejhi ue...

Latest news