12.5 C
Pristina
Thursday, February 29, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Te ndryshme

DHIKRI KUR THIRRET EZANI? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

1. Kur thirret ezani, përsërisim fjalët që thotë muezini, me përjashtim të shprehjeve hajje ‘aleṣ-ṣalãh, hajje ‘alel felãḥ (Eja në namaz, eja në shpëtim)’,...

Ku e ka zanafillën tradita e vendosjes së bredhit?

Historia e bredhit Për ata që nuk e dinë nga muslimanët dhe jomuslimanët! Tradita e vendosjes së bredhit e ka zanafillën te zakonet e paganëve të...

A lejohet kur shkon dikush në umre apo haxh t’i thuash bëri selam Pejgamberit(alejhi selatu ue selam)?

Pyetje: A lejohet kur shkon dikush në umre apo haxh t’i thuash bëri selam të Dërgrait të Allahut, se e dëgjova një arabe t’i...

Jetoj në një shtet të krishterë, si të veproj me fëmijët që i dërgoi në kopsht në kohen kur e krishtlindjet po vijnë?

Pyetje: Jetoj në një shtet të krishterë, fëmijët i dërgoi në kopsht, por gjatë kohës që krishindjet po vijnë ata bëjnë disa punime dore,...

Si ta ndihmosh fenë e Allahut?

Si ta ndihmosh fenë e Allahut? – Të fillosh nga vetvetja, “Me të vërtetë, Allahu nuk e ndryshon gjendjen e një populli, derisa ata të...

Ilaçi i brengave dhe i pikëllimit

Dr. Salih el Megamesi, Allahu e ruajttë, thotë: “Merrni nga unë këto dy këshilla, të cilat nuk dua t’i ruaj vetëm se për vete;...

A lejohet dhurimi i palcës së kockave për të sëmurin që ka nevojë për të? – Shejkh Uthejmin

Pyetje: A lejohet me Sheriat dhurimi i palcës së kockave, që është lënda brenda kockave, që të merret nga një person dhe t’i vendoset një...

Dispozita lidhur me masturbimin për shkak të analizave

Pyetje:Ne si personel i spitalit, na shtrohen pyetje nga pacientët, se a është i lejuar masturbimi për të bërë analizën e spermës për shkaqe...

A e prish gjumi i lehtë abdesin?

Pyetje: Dua një sqarim rreth prishjes së abdesit, këtu në përgjigje e lexova se prishet abdesi vetem nëse ke bërë gjumë të thellë, ndërsa...

Kush është tagut? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

PYETJA:I nderuari hoxhë! Kur mundem ndonjë njeri ta therrasim tagut? PËRGJIGJJA:Një person i cili thërret në shirk, dua të them, thërret që ai të adhurohet,...

Latest news