34.1 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Shtatëzania/Aborti - Gjidhënia

A duhet të agjërojë gruaja e cila ka abortuar gjatë muajit Ramazan?

Komisioni i përhershëm i fetvave, thotë: “Nëse gjatë abortimi foshnja vërehet se është zhvilluar, si psh: vërehen dora, gishtërinjtë, etj. Atëherë, motra muslimane e...

Uji që rrjedh nga shtatzëna para lindjes a llogaritet kjo prej lehonisë?!

Uji që rrjedh nga shtatzëna para lindjes!* Pyetja:Allahu ju begatoftë, dëgjuesja me emrin Hassah E. E. nga Rijadi, është grua prandaj edhe thotë: “Para...

A lejohet dhënia gji foshnjes duke qenë e papastër(xunub)?

Pyetja: Esselamu alejkum! E kam parasysh se pas marrëdhënieve intime me burrin duhet të merret gusul, por ajo që më shqetësoi ishte ajo që lexova në...

A DUHET TË AGJËROJ MUAJIN E RAMAZANIT NJË NËNË GJIDHËNËSE

Agjërimi dhe gjidhënja ,fëmija deri në moshën 0 – 1 vjeçare Agjërimi dhe gjidhënja ,fëmija nga 1 deri 2 vjeç A do të dëmtoj agjërimi fëmijun...

AI I CILI BËN MARRËDHËNIE ME GRUAN E TIJ…? – Disa forma që janë të ndaluara!

Pyetje: 1. Çfarë gjykimi ka personi i cili bën marrëdhënie me gruan e tij perderisa ajo është me menstruacione, apo lehone dhe çfarë duhet...

Çfarë dispozite ka abortimi i fëmijës në tre muajt e parë, para se t’i vijë shpirti?

Përgjigje: Komisioni i përgjithshëm i dijetarëve të mëdhenj ka marrë vendim si në vijim: Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të...

Bëri zina pastaj e mbyti fëmijën e saj

Pyetja : Një grua mbeti shtatzënë përmes zinasë. Kur një prej të afërmve të saj mësoi për këtë, ai donte të mbronte nderin e...

Përdorimi i kontracepsionit për shkak të të ardhurave të ulëta

Pyetja:  A lejohet përdorimi i mjeteve kontraceptive për shkak të të ardhurave të mia të ulëta, të cilat nuk mbulojnë nevojat tona dhe shpenzimet e...

Familja kërkon abort, për shkak të shtatzënisë nga Zinaja

Pyetja: Unë kam një motër dhe ajo është shtatzënë para martesës.Familja ime është e vetëdijshme për faktin se aborti nuk lejohet nëse jeta e nënës...

Numri i grave të Sulejmanit (paqja qoftë mbi të)

Pyetja: Ju lutem, a mund të më informoni për të vërtetën rreth 999 apo më shumë grave të Sulejmanit (paqja qoftë mbi të) dhe arsyet...

Të fundit