15.9 C
Pristina
Wednesday, May 29, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Mësimi dhe recitimi i Kuranit

A më pranohet hatmeja nëse bëj gabime gjatë leximit?

Pyetja: E kam bërë një hatme por po bëj nga pak gabime. A pranohet ajo hatme? *** Përgjigjja: Falenderimi i takon Allahut, ndërsa salavatet dhe selamet qofshin...

Çfarë duhet të bësh kur shikon ëndrra të frikshme?

Kur fle natën, gjithmonë shoh ëndrra të frikshme, mrekulli e gjëra të mbinatyrshme që ndodhin, të cilat gjithherë më shqetësojnë dhe më frikësojnë. Prandaj,...

A mundem të lexoj Kuran, pa shami dhe pa abdes?

Pyetja: A është e lejuar për femrën që të lexojë Kur´an pa shami dhe pa abdest? *** Përgjigjja: Vënia e shamisë për femrën, gjegjësisht mbulesa e tërë trupit...

Si të koncentrohemi në namaz kur nuk e kuptojmë se ç farë thuhet në recitimin që e bën imami kur falemi pas tij?

Pyetje: Si të koncentrohemi në namaz kur nuk e kuptojmë se ç farë thuhet në recitimin që e bën imami kur falemi pas tij? Përgjigje: ...

A lejohet të lexojmë Kuran vetëm me mendje, pa e shqiptuar me gojë?

A lejohet të lexojmë Kuran vetëm me mendje gjatë namazit, pa e shqiptuar me gojë? Leximi (i Kuranit dhe dhikrit) në namaz duhet të jetë...

Në qoftë se harron njeriu ta recitojë elFatihan dhe fillonë ta recitojë ndonjë sure nga Kur’ani menjëherë pas lutjes hyrëse?

Leximi i sures para elFatihas! Ky pyetës ka edhe një pyetje tjetër, ku thotë: “Në qoftë se harron njeriu ta recitojë elFatihan dhe fillonë ta recitojë...

Kur thoni kërkimin e diturisë a doni të thoni vetëm diturinë e Ku’ranit apo shkencë e teknologji?

Pyetje: Kur thoni kërkimin e diturisë, a doni të thoni vetëm diturinë e Ku’ranit apo shkencë e teknologji? Përgjigje: E para dhe e pakontestueshmja dhe...

Leximi i Kur’anit nga telefoni pa abdes

A është e gabuar mbajtja në dorë e telefonave në të cilët kemi shkarkuar Kur’an dhe leximi i Tij nga telefoni pa abdes? Kur’ani i shkarkuar në telefon...

Kush duhet ta udhëheqë namazin?

Pyetja: Do të isha shumë mirënjohës nëse ju përgjigjeni pyetjeve të mia:Pyetja 1: A mund të më thoni se kush ka më shumë të drejtë...

Të fundit