1.1 C
Pristina
Wednesday, March 29, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Menaxhment

Çka nënkupton administrimi shkencor ?

Menaxhimi shkencor merret me studimin e shkaqeve dhe efekteve të problemeve që prekin një organizatë. Për ta bërë këtë, ai përdor njohuri të sistematizuara...

Islami, Xhamia dhe Menaxhimi – Ekonomia Islame

– Nevoja për ekuilibër Islami është një fe holistike, e cila përfshin të gjitha aspektet e jetës, qofshin ato politikë, ekonomi, shkencë, fe, moral, ligj...

Çka është administrata e falimentimit ?

Administrata e falimentimit është një subjekt me kompetencë për të ndërhyrë në një shoqëri debitore. Kështu, ajo e kontrollon dhe e mbikëqyr atë në...

Perfeksionizmi në punë është një formë e ankthit

Të duash të bësh më të mirën është një qëllim i admirueshëm. Por, kur pritshmëritë e larta bëhen të pamundura dhe joreale, ju jeni...

Çka është administrimi i biznesit ?

Administrimi i biznesit është një metodë dhe praktikë organizative e bazuar në menaxhimin e kompanive tregtare me synimin për t’i çuar ato drejt optimizimit...

Karakteristikat e menaxhimit të zinxhirit të furnizimit

Menaxhimi i zinxhirit të furnizimit nuk duhet të ngatërrohet me materialet e thjeshta dhe kontrollin e prodhimit. Karakteristikat kryesore të menaxhimit të zinxhirit të furnizimit...

Menaxhimi i zinxhirit të furnizimit

Menaxhimi i zinxhirit të furnizimit i referohet marrjes së vendimeve në lidhje me projektimin, planifikimin dhe funksionimin e zinxhirit të furnizimit. Të gjitha këto...

Panelet e vogla diellore në Francë po ulin faturat e energjisë për qytetarët

Në kohë krize energjie, dielli nuk shkëlqen njësoj për këdo. Faturat u dhëmbin më pak atyre që kanë panele diellore, por jo të gjithë...

Sa paguhet një orë pune në Europë?

Në vitin 2021, kostot mesatare për orë pune në të gjithë ekonominë u vlerësuan të jenë 29,1 € në BE dhe 32,8 € në...

Britania “mes dallgëve”. Ministri i ri i financave anulon taksat e reja pas presionit publik

Ministri i ri i financave i Britanisë  Jeremy Hunt ka anuluar pothuajse të gjitha masat e shpallura në planin e rritjes ekonomike të tre...

Latest news