34.1 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Lidership

6 shenja treguese të një lidershipi të keq 

Qofshin Steve Jobs, Elon Musk apo Bill Gates, këta njerëz janë të njohur për nxitjen e rritjes së kompanive të tyre përmes lidershipit të...

7 mendësitë që ju duhen për të arritur suksesin

Arritja – Përpjekjet për të arritur suksesin në shumë raste janë mendore, fizike dhe mbi të gjitha lidhen me pozitivitetin, motivimin dhe vullnetin tuaj për...

Suksesi dhe Gabimi!? – Vehbi Zeqiri

Suksesi dhe Gabimi!? Gabim…, do të thotë që ju me të vërtetë jeni duke bërë diçka!Ju lumtë, vetëm vazhdoni duke bërë ‘gabime’ dhe avancim në...

Motivimi apo Disiplina? – Vehbi Zeqiri

Faktorët e brendshëm dhe të jashtëm që nxisin një individ drejt realizimit apo arritjes së qëllimeve dhe rezultateve të dëshiruara, konsiderohet motivim. Këta faktorë mund të...

Cili është stili i duhur i udhëheqjes?

Në thelb të udhëheqjes (leadership), ne duhet të ofrojmë qëllim, drejtim dhe motivim për punonjësit tanë – por jo të gjithë po përdorin stilin e...

Burime e fuqisë së liderit

Për ta kuptuar këtë temë ma mirë; preferohet kjo hyrje e shkurtë. Sipas mendimit të pjesës dërmuese të dijetarëve islam, burimet e sheriatit- legjislacionit...

Lidershipi: rëndësia dhe modelet e tij sipas Kuranit fisnik

Historia njerëzore është përplot shembuj dhe modele lidershipi të suksesshëm dhe aso të dështuar dhe kjo vlen jo vetëm për një fushë të caktuar....

LIDERSHIPI MUHAMEDAN NË FUSHËN USHTARAKE-SHEMBUJ TË LIDERSHIPIT TË SUKSESSHËM NGA PRIZMI KUR’ANOR

Po të lexosh me vëmendje ajetet Kur’anore vërenë se ai që motivon një ushtar për luftë (duke mos ia luhatur moralin luftarak apo dhe...

4 personalitetet që ndodhen tek çdo sipërmarrës

Ka mënyra të pafundme për të krijuar një sipërmarrje të re, por ka vetëm një kuadrant të ngjeshur të karaktereve që përcakton formën e...

Si të rrisni fitimet e kompanisë tuaj, ndërsa ekonomia ecën në trend rënës

Duke u përballur me një ekonomi të ashpër – kërkesa në rënie, norma interesi në rritje, përçarje dhe pasiguri kudo – kompanitë po përpiqen...

Të fundit