26.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Ekonomiks

Pesë tendenca financiare që morën fund në vitin 2022

Surprizat më të këqija të tregjeve financiare shpesh ndodhin kur diçka që merret si e mirëqenë, papritur vihet në pikëpyetje, qoftë rritja e çmimeve...

15 vjet shtet, Kosova ende me vështirësi ekonomike

Në këtë 15 vjetor pavarësie, Kosova mund të mbështetet dhe në parashikimin pozitiv të Bankës Botërore sipas së cilës vendi pritet të shënojë rritjen...

GDP e Turqisë pritet të shënojë humbje deri në 1% si pasojë e tërmetit

Efektet e mundshme ekonomike të tërmetit në Turqi mund të rezultojnë në një humbje deri në 1 për qind të produktit të brendshëm bruto...

Gama e pagave – Ekonomia Islame

Gama e pagave është koeficienti midis pagës më të lartë dhe më të ulët të paguar nga një kompani. Edhe pse mund të analizohet...

Lirë

Të ulësh do të thotë të ulësh ose ul çmimin e diçkaje në veçanti. Ky term shërben për të treguar se një produkt ose shërbim...

Parimet e politikës tatimore në një shtet Islam

Parimet e përgjithshme të politikës tatimore në një shtet islam do të nxirren në bazë të përkufizimit të mësipërm të shtetit islam, prioriteteve të...

7 P-të e marketingut – Ekonomia Islame

Kur flasim për 7 P-të e marketingut nënkuptojmë variablat që i janë shtuar përzierjes tradicionale të marketingut . Përzierja tradicionale përfshin produktin, çmimin, promovimin dhe vendin. 4...

Lufta globale kundër inflacionit nuk ka përfunduar

Në Turqi dhe Argjentinë, çmimet janë tepër të larta. Situata në Kinë gjithashtu mund të ndikojë në të gjithë botën. Të gjithë janë të frustruar...

4 C të marketingut

Koncepti 4 C i marketingut përdoret për t’iu referuar strategjisë së marketingut të fokusuar tek konsumatori, dëshirat dhe nevojat e tij. 4 C-të e...

Objektivat/qëllimet e Sheriatit dhe lidhshmëria e tyre me sferën financiare

  Objektivat kryesorë të Sheriatit janë që të sigurojnë mirësi për njerëzit dhe mbrojtjen e tyre nga korrupsioni dhe e keqja, që jeta e njerëzve...

Të fundit