22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dobësimi i besimit

Pse nuk duhet të festohet viti i ri?!

Falënderimi i takon vetëm Allahut kurse  selamet dhe salavatet qofshin mbi të Dërguarin. Festimi i festave është fenomen mbarënjerëzor, fenomen prej së cilit nuk shpëton...

A lejohet prezantimi në festat fetare të të krishterëve dhe jehudeve dhe urimi i tyre?

Pyetje: A lejohet prezantimi në festat fetare të të krishterëve dhe jehudeve dhe urimi i tyre? Përgjigje: Falenderimi i takon vetëm Allahut. Nuk lejohet prezantimi në...

Festat joislame dhe gjykimi i tyre?

✿~ ✿ Aq shumë kam për të thënë, saqë sinqerisht nuk di nga tia filloj…!!Ju flas dhe ju këshilloj, sepse ju dua, prandaj ju...

PUNA E ATYRE QË BËJNË ADHURIME VETËM NË SITUATA TË CAKTUARA?

Dhe, ka njerëz që e adhurojnë Allahun sipas levërdisë e interesit, që nëse e godet diçka e mirëi, ai qetësohet, e nëse e godet...

SEKTI KUR’ANIJ – Ky Sekt i devijuar është prej sekteve të vonshme që janë shfaqur nëpër vendet ku jetojnë muslimanët

Këta pasues të kësaj ideologjie devijante janë pasues të cilët kanë njohuri më të thellë rreth asaj se çka pasojnë ose janë prej atyre...

Pendimi për veprat e këqija – Tani jam penduar nga kjo punë e shëmtuar

Pyetja:Esselamu alejkum!Në të kaluarën isha një homoseksual, por tani jam penduar nga kjo punë e shëmtuar. A ka shpresa për falje ndaj kësaj çështjeje?...

A lejohet vetëvrasja në islam?

Pyetje: A lejohet vetëvrasja në islam? Përgjigje: Vetëvrasja është prej gjynaheve të mëdha, dhe pamarrë parasysh mënyrën apo shkakun për të cilin ajo bëhet është i...

Më është zbehur vullneti për punë të mira dhe adhurime, të lutem një këshillë?

Pyetje:  Më është zbehur vullneti për punë të mira dhe adhurime, të lutem një këshillë? Përgjigje: Plogështia nëadhurim deri diku është normale si pasojë e...

Kur dikush shpëton prej një fatkeqësie, familja bëjnë hallvë, a lejohet kjo gjë?

Pyetje: Kur dikush shpëton prej një fatkeqësie, familja bëjnë hallvë, a lejohet kjo gjë? Përgjigje:Nuk lejohet as përgatitja e kësaj hallve dhe as ngrënia e...

Shikimi i përmbajtjeve devijuese dhe amorale nuk është e lejuar në asnjë mënyrë, madje edhe në shoqërim të bashkëshortes

PYETJA: I nderuari hoxhë! E dimë se shikimi i përmbajtjeve devijuese dhe amorale është i ndaluar në islam. Më tregoni cila është madhësia e...

Të fundit