22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dobësimi i besimit

Pyetje nga një motër muslimane! – Ndonjëherë e vonoj namazin dhe nuk e fali në vaktin e duhur…

Pyetje nga një motër muslimane! Pyetja: Ndonjëherë e vonoj namazin dhe nuk e fali në vaktin e duhur, jo për shkak të neglizhencës, por për shkak...

A mundet të bashkekzistojë pastërtia e një besimi përkrah një ambienti të ndotur afetar?

Natyrshëm teksa isha në një familje, ku për shkak të varfërisë edhe ambienti rrethues i jetës së tyre linte shumë për të dëshiruar, më...

Mëkatet e mëdha dhe llojet e tyre?

Allahu i Madhëruar ka thënë: “Nëse largoheni prej mëkateve të mëdha e të cilat janë të ndaluara, Ne u shlyejmë mëkatet e vogla dhe u...

Dy fjalë rreth natës së Regaibit

  Nata e Ragaibit është nata e xhumasë së parë e muajit Rexhep, të cilës i është shpikur një mirësi e pavërtetë. Në lidhje me mirësinë...

Nëse njeriu pendohet nga shirku apo kufri a i rikthehen punët e mira të mëparshme?

Allahu i Madhëruar thotë në Kuran “…nëse do t’i përshkruash shok Allahut, e gjithë puna jote do të hidhet poshtë e do të jesh...

Cili është rreziku i mosfaljes së namazit?!

Rreziku i mosfaljes së namazit 1- Kërcënimi për atë i cili e vonon namazin Allahu i Madhëruar thotë: ” “{ فَوَيۡلٞ لِّلۡمُصَلِّينَ }“Mjerë për ata, të cilët...

Veprimi i punëve të mira

Pyetje: Cilat janë veprat minimale për një musliman që të shpresoj xhenetin, pasi dëgjoj shumë të thonë se: “E kam zemrën e pastër, askujt...

Cila ështe simbolika dhe realiteti i “baba dimrit” ?

“Këta Islamistat mjekrosha nuk na lanë asgjë pa mos me na e ndaluar”. Kjo është një fjali të cilën e thonë një shumicë e...

RREZIKU I TALLJES ME FENË E ALLAHUT

Falënderimi i takon vetëm Allahut dhe paqja e mëshira qofshin mbi Pejgamberin, sal-allahu alejhi ue selem, dhe mbi të gjithë ata që e pasojnë rrugën...

Shfrytëzimi i kohës nga njeriu bashkëkohor

Pyetje: A po shfrytëzohet koha nga njerëzit sa duhet dhe siç duhet? Përgjigje: Njerëzit në Ditën e Gjykimit, edhe ata që do shkojnë për xhehenem...

Të fundit