25.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dituria & Thirrja

Fillimi i krijimit të universit

Pyetje: Si mund t’i përgjigjemi një ateisti i cili pretendon që universi është i përjetshëm ( nuk ka fillim)? Përgjigje: Sipas Ligjit të Dytë të...

Amaneti dhe vlerat në shoqëri

Pyetje: A janë dobësuar vlerat si amaneti dhe nderi? Përgjigje: Fillimisht amaneti është përgjegjësia, si shembull jemi përgjegjës për detyrën që kemi marr. Dhe përgjegjësia...

A lejohet të këndohen dy sure në një rekatë?

Pyetje: Selamun Alejkum Hoxhë i nderuar. A lejohet që në namaz, në një rekatë të këndohen dy apo më shumë sure, pamvarësisht a jemi...

A është i kënaqur Zoti me mua?

Pyetje: Si ta di nëse Zoti është i kënaqur me mua? Përgjigje: Të kuptuarit nëse na do Zoti apo nuk na do nuk është e...

Sistemi komunist dhe sistemi demokratik diametralisht të kundërta

Pyetje: Pse në kohën e komunizmit nuk kishte degjenerime (vrasje, vjedhje, narkomani) si sot në demokraci? Përgjigje: Gjërat në jetë kanë ndryshuar aq shumë gjatë...

Si të bëjm davet me familjarët?!

Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e Tij, Muhamed dhe mbi familjen, shokët dhe të gjithë pasuesit...

Ai dëshiron të bëhet një shpikës (zbulues), në mënyrë që të mund të zgjidhë të gjitha problemet!

Pyetja: Unë dua të bëhem një shpikës dhe të përfitoj komuniteti im musliman kudo. A do të thotë apo a tregon hadithi i të Dërguarit...

Ai dëshiron t’i thërrasë punonjësit e tjerë për t’u falur, por ai heziton

Pyetja: Unë e fal namazin rregullisht edhe kur jam në detyrë, por në zyrën time kam vëllezër të tjerë muslimanë që nuk e falin namazin....

Cila ka prioritet: thirrja e jomuslimanëve në Islam apo thirrja e muslimanëve jo të përkushtuar, për t’u përkushtuar fetarisht?

Pyetja: Unë kam një pyetje në lidhje me davetin. Unë po mundohem t’i bind vëllezërit e mi muslimanë që t’u bëjnë davetë jomuslimanëve, por ai...

Ai ka frikë të takohet me njerëz

Pyetja: Unë jam një i ri musliman. Ndjej frikë nga njerëzit në përgjithësi dhe kjo më bënë të mbyllur deri në atë masë sa ndonjëherë...

Të fundit