22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dituria & Thirrja

Jam jomyslimane. Cili është dallimi mes namazit dhe lutjeve që kryhen në religjionet tjera? Çfarë të keqe ka në mënyrën e lutjeve te religjionet...

Pyetje: Jam jomyslimane. Cili është dallimi mes namazit dhe lutjeve që kryhen në religjionet tjera? Çfarë të keqe ka në mënyrën e lutjeve te religjionet...

Kur thoni kërkimin e diturisë a doni të thoni vetëm diturinë e Ku’ranit apo shkencë e teknologji?

Pyetje: Kur thoni kërkimin e diturisë, a doni të thoni vetëm diturinë e Ku’ranit apo shkencë e teknologji? Përgjigje: E para dhe e pakontestueshmja dhe...

Si të bëhem rob i devotshëm?

Dua të jem rob i devotshëm ndaj Allahut! Pyetje… Pyetja ime është e shkurtër. Dua të hyj në Xhennet! Dua të përpiqem të kontrolloj veten time, të mbahem...

A ka shpërblim jobesimtari për veprat e tij të mira?

Përgjigje: Allahu i ka krijuar njerëzit me prirje për të bërë vepra të mira. Prandaj, personi mund të bëjë vepra të mira, edhe nëse ai...

Nëse Kur’ani përputhet me shkencën bashkëkohore, çfarë ndodh nëse shkenca gabon?

Pyetje: Nëse Kur’ani përputhet me shkencën bashkëkohore, çfarë ndodh nëse shkenca gabon? A ndryshon atëherë edhe komenti juaj i Kur’anit? Përgjigje: Kjo është një pyetje...

Pse sot ka humbur dituria?

Pyetje:  Pse sot ka humbur dituria? Përgjigje: Dituria nuk ka humbur përderisa e kemi Kuranin dhe sunetin e Pejgamberit salallahu aleji we selem, dhe thënjet...

Si t’u bëjmë davet familjarëve?!

Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e Tij, Muhamed dhe mbi familjen, shokët dhe të gjithë pasuesit...

Fillimi i krijimit të universit

Pyetje: Si mund t’i përgjigjemi një ateisti i cili pretendon që universi është i përjetshëm ( nuk ka fillim)? Përgjigje: Sipas Ligjit të Dytë të...

Amaneti dhe vlerat në shoqëri

Pyetje: A janë dobësuar vlerat si amaneti dhe nderi? Përgjigje: Fillimisht amaneti është përgjegjësia, si shembull jemi përgjegjës për detyrën që kemi marr. Dhe përgjegjësia...

A lejohet të këndohen dy sure në një rekatë?

Pyetje: Selamun Alejkum Hoxhë i nderuar. A lejohet që në namaz, në një rekatë të këndohen dy apo më shumë sure, pamvarësisht a jemi...

Të fundit