34.1 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dituria & Thirrja

Mos citoni jashtë kontekstit – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: Si e arsyetoni ajetin: “Ju keni fenë tuaj, ndërsa unë kam fenë time.” Përgjigje: Shumë muslimanë thonë se nuk duhet t’u bëjmë davet hindusëve....

Cilat janë disa dallime mes të vërtetës dhe të kotës?

▪️Disa dallime mes të vërtetës dhe të kotës. ▪️Në librin e Allahut dhe në fjalët profetike përmenden shpesh dy nocione të kundërta me njëra-tjetrën: e...

Dy fjalë rreth natës së Regaibit

  Nata e Ragaibit është nata e xhumasë së parë e muajit Rexhep, të cilës i është shpikur një mirësi e pavërtetë. Në lidhje me mirësinë...

Cilat janë kushtet për pranimin e adhurimit?

Kushtet për pranimin e adhurimit janë dy: -Sinqeriteti: Çdo adhurim i cili bëhet, për t’u pranuar ai njeriu duhet të jetë sinqertë në veprimin e tij....

Shitja e unazës së arit meshkujve

Pyetja: I nderuari hoxhë! Cili është qëndrimi i islamit lidhur me shitjen e unazave të arit meshkujve, të cilat i bartin vetëm meshkujt dhe...

Rritja dhe vendosja e çmimeve

Rritja e çmimeve dhe vendosja e çmimeve arbitrare   Tregon Ebu Hurejre: Dikush erdhi tek i Dërguari dhe i tha: “O i Dërguari i Zotit, caktoju...

Shfrytëzimi i kohës nga njeriu bashkëkohor

Pyetje: A po shfrytëzohet koha nga njerëzit sa duhet dhe siç duhet? Përgjigje: Njerëzit në Ditën e Gjykimit, edhe ata që do shkojnë për xhehenem...

Duhet që besimtari të jetë i sinqertë me Allahun e madhëruar

Pyetje: Një njeri kryen vepra të mira dhe mundohet t’i fshehë nga njerëzit nga frika se mos bie në syefaqësi, por ama gëzojet e...

A mund t’i falim vetëm tre namazet në ditë

Pyetje: Ju thatë se muslimanët duhet t’i falin pesë namazet ditore, dhe se ky urdhër është dhënë në Miraxh. Mirëpo, disa i falin vetëm...

A e dini vlerën e thirrjes në Islam?

Shejh Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!) thotë: Thirrja për tek Allahu i Madhëruar ka vlerë të madhe në Islam, ndërsa ata që e bëjnë...

Të fundit