20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024

Shkolla Juridike e Harvardit, një nga institucionet më prestigjioze në botë, ka shkruar një varg të Kuranit të Shenjtë

Më të lexuarat

Harvardi njeh ajetin kuranor si një nga shprehjet më të mëdha të drejtësisë

Shkolla Juridike e Harvardit, një nga institucionet më prestigjioze në botë, ka shkruar një varg të Kuranit të Shenjtë në hyrje të bibliotekës së fakultetit të saj, duke e përshkruar ajetin si një nga shprehjet më të mëdha të drejtësisë në histori. Ajeti 135 i sures Al Nisa është vendosur në një mur përballë hyrjes kryesore të fakultetit, ku lexohen frazat më të mira që artikulojnë drejtësinë.

Ajeti, i marrë nga Surja An Nisa 4:135, thotë si vijon: “O ju që besuat! Dallohuni fort për drejtësi, si dëshmitarë Për Allahun, qoftë edhe kundër vetes suaj apo ndaj prindërve tuaj, Ose të afërmit tuaj, dhe nëse Të jetë (kundër) të pasurve apo të varfërve: Sepse Allahu mund t’i mbrojë më së miri të dyja.”

E themeluar në 1817, Harvard është shkolla juridike më e vjetër që funksionon vazhdimisht në Shtetet e Bashkuara dhe është shtëpia e bibliotekës më të madhe akademike juridike në botë.

Hoxhë Ahmed Kalaja

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit