0.9 C
Pristina
Friday, December 8, 2023

Rama shpotit sërish BE: Ne të dashuruar, jo interesaxhinj!

Më të lexuarat

Mesazhi nga Berlini për kërcënimin rus në rajon

Kryeministri Rama shpotiti sërish në BE-në, kësaj here nga Berlini, në një fjalëmbajtje në forumin e dialogut botëror.

Ai i kujtoi Brukselit nevojën deri në domosdoshmëri të futjes së rajonit në BE, duke u kujtuar kthetrat ruse në disa vende fqinje.

“Nuk ka asnjë zgjidhje tjetër përveçse integrimit të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Europian. Kompleksiteti i Ballkanit Perëndimor sot është një tjetër arsye pse procesi i futjes së Ballkanit Perëndimor duhet përshpejtuar. Shqipëria është njëqind përqind e orientuar drejt komunitetit euroatlantik, por në vende të tjera ka më shumë prani të Rusisë dhe influencë rusë”, tha Rama, duke zgjedhur me tej gjuhën ironike dhe shpotitëse.

“Nuk jam i sigurt nëse BE-ja do të respektojë afatet e shprehura, por ajo çfarë ne kërkojmë edhe në samitin e Procesin e Berlinit që do të mbahet në Tiranë, që ky proces të mos jetë gjithçka, ose asgjë. Ose merr gjithçka kur je anëtar i BE-së, ose nuk merr asgjë deri atëherë.

Disa hapësira duhet të lihen edhe për vendet kandidate. Por gjithashtu e di që për ne është një martesë me dashuri, ndërsa për ju një marrëdhënie interesi”. /tesheshi.com/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit