21.1 C
Pristina
Friday, September 29, 2023

Pyetje: Cili ishte qëndrimi i Sulltan Abdulhamidit për Palestinën?

Më të lexuarat

Përgjigje: Sulltan AbdulHamidi u përballë me shumë presione ndërkombëtare nga ana e hebrenjëve dhe masonëve, të cilët kërkonin që ai të i lejonte hebrenjtë të emigronin në Palestinë. E për të ngritur atje koloni nën mbikqyrjen Osmane.  Mirëpo u refuzua  prerazi këtë kërkesë të tyre. Ai i tha përkthyesit në takim (Theodor Herzlit): “Dua ta këshilloni që të mos marrin asnjë hap tjetër në këtë çështje. Unë nuk kam tokë nga ajo tokë (Palestina), sepse ajo nuk është tokë e imja. Ajo është pronë e krejt ummetit islam, i cili e ka larë atë me gjakun e vet. Dhe po kështu do ta lajmë me gjakun tonë para se dikush ta pushtojë atë. Kursejani hebrenjve milionat që po më ofroni mua. Vetëm nëse perandoria jonë do të copëtohet, atëherë ju mund ta merrni Palestinën falas. Kurrë nuk do të pranoj të copëtoni trupin tonë dhe ne akoma jemi gjallë.”

Marrë nga libri: E drejta jonë në Palestinë, përkthyer në Shqip (faqe 35) autor Dr. Ikrima Sabri Imam dhe Hatib i Mesxhidul Aksas.

Përgatiti: Pena e Studentit

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit