-9 C
Pristina
Thursday, February 9, 2023

Porosi çdo studenti

Më të lexuarat

1- Cakto në kokën tënde qëllim për realizimin e të cilit do punosh sikur është “nota e lartë”, “gëzimi i suksesit”, “kënaqësia e arritjes së qëllimit”, etj. Krejt këto qëlime veç mendimi rreth tyre të motivon edhe të shtyn për të luftuar të gjitha vështirësitë që të dalin përpara.

2- Mos lejo që një dështim me të rrëzu për toke. Mos lejo që fjalët e pamatura të dikujt me ti prish ëndërrat. Nonjëherë do ballafaqohesh me situata të rënda dhe të vështira por ti kurr mos u ndal!.

3- Ec në jetën tënde me besim të fuqishëm në Allahun dhe bindje të madhe në Përkrahjen dhe Ndihmën e Tij. Medito dhe ëndërro shumë! Caktoi vetes qëllim dhe ki shpresë. Orvatu dhe mos u ndal e kënaqu me orvatjet tuaja, do të mahnisin në fund rezultatet.

4- Mos prit me tu rregullu disponimi për të punuar dhe arritur rezultate, por puno dhe arrij rezultate dhe do të rregullohet disponimi.

5- Nuk është ëndërr ajo që e sheh në gjum, por ëndërr është ajo që nuk të le të vazhdoish gjumin.

“Ëndërrat nuk do mund të realizohen duke fjetur ti”

Përkthim: Hoxhë Bekir Halimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit