15.4 C
Pristina
Sunday, August 14, 2022

Nuk mund të bie në sexhde ngase jam shtatzënë, a lejohet të falem kështu? Dhe a lejohen këta emra?

Më të lexuarat

Pyetja:

Jam shtatzënë në muajin e 8-të dhe kur falemnuk mundem të bi në sexhde, a më lejohet të falem kështu? Gjithashtu deshta ta di kuptimin e emrin Malik dhe Lion, a lejohet të emërojmë fëmijët me këta emra?

***

Përgjigjja:

Në këtë kohë kur nuk mundesh të bie në sexhde, atëherë namazin e falë ulur.

Emri Malik është emër musliman, ndaj emri Malik është emër shumë i mirë. Ndërsa emri Lion nuk është emër musliman. Natyrisht askush nuk iu ndalon që ta emëroni fëmijun me këtë emër por nuk është emër musliman dhe muslimanët duhet emëruar fëmijët e tyre me emra muslimanë. Emri është pjesë e identitetit të një njeriu, nuk është gjithxka por është pjesë e tij, përmes emrit identifikohet personi se a është musliman, budist apo katolikë.

Pejgamberi saws ka thënë: “Emërtoni fëmijët e juaj me emra të bukur sepse në Ditën e Gjykimit do të thirren me ata emra.”

Ky fëmijë do të ankohet se pse e ka emëruar me emër jomuslimanë, nëse jo në dunja atëherë në ahiret.

Dr. Shefqet Krasniqi

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit