Në Lituani ndërtohet një xhami e re

0
46

Një xhami e re do të ndërtohet në rajonin e Karolinishkes në Republikën e Lituanisë.

“Lokacioni I saktë I xhamisë nuk është finalizuar ende”, tha kreu I myftinjëve muslimanë Jakubauskas. Por ka shumë të ngjarë, që ajo do të ndërtohet në qendër të Karolinishkes.

Aktualisht, muslimanët në këtë rajon janë të detyruar të luten në ndërtesën e Administratës Shpirtërore të Muslimanëve të Lituanisë, në rrugën A.Vivulske.

Në Lituani ka pikërisht katër xhami, në Kaunas, Nemezhise dhe në Rayzhyay.