18.2 C
Pristina
Monday, June 27, 2022

Në kohën e luftërave të Kryqëzatave kundër vendeve Islame, të plagosurit kryqtarë nxitonin të dorëzoheshin në Kampin e Muslimanëve?

Më të lexuarat

A e dini se ?
(Në kohën e luftërave të Kryqëzatave kundër vendeve Islame, të plagosurit kryqtarë nxitonin të dorëzoheshin në Kampin e Muslimanëve?
Arsyeja? Kishte shumë në fakt.
E para, sepse nëse do të ktheheshin, komandantët e tyre do ti vrisnin, duke i konsideruar si barrë.
E dyta, sepse Muslimanët njiheshin si njerëz të mëshirshëm me robërit e luftës dhe ose i ofronin të bëheshin muslimanë, ose i ofronin të shpaguanin lirimin e tyre
Dhe e Treta: Sepse mjekësia e muslimanëve ishte në majat e saj. Ndërkohë që në Europë, të plagosurve në gjymtyrë ose në vende të tjera, u pritej ajo gjymtyrë e plagosur, ose vuanin përjetësisht, trajtimet kafshërore që u bëheshin. Në botën Islame, ishin shpikur operacionet dhe trajtimi njerëzor i të plagosurve pa dallim feje.
Marrë nga Libri i Emin MA`luf, me titull: Luftërat e Kryqëzatave nga këndvështrimi i arabëve.
Për ta: Gustav Le Bon do të thoshte: Asnjehere bota nuk ka parë çlirimtarë më të mëshirshëm se arabët (Muslimanët)

Solli ne Shqip: Eduart Thartori

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit