Ndërroi jetë Themeluesi i Bankës së parë Islame

0
144

Pas një jete plot angazhim dhe kontribut, kaloi në Ahiret Prof.Seid Lutah, Allahu e mëshiroftë. Lutah ka lindë në vitin 1923 në Dubai ku edhe u shkollua dhe ishte nismëtarë i një sërë projektesh gjigante! Më 1975 Prof.Lutah ngriti Bankën e parë Islame të quajtur Banka Islame e Dubait, më 1979 ngriti Kompaninë e Sigurimeve-Kompania arabo islame e sigurimeve IYAK.
Ngriti edhe disa shkolla dhe më 1986 ngriti Fakultetin e Mjekësisë për vajza, më 1992 ngriti Fakultetin e farmacisë etj.
Allahu e pastë mëshiru Prof.Seid Lutan dhe e gradoftë me Firdeusin më të lartë.

huazuar nga hoxhë Husamedin Abazi