14.6 C
Pristina
Thursday, September 29, 2022

Mbi agjërimin e ditës së ashures – Shejh Abdulaziz Et-Tarifi

Më të lexuarat

Sa i përket vlerës, agjërimi i ashurës vjen pas agjërimit të arafatit.

Mënyra më e mirë për t’u agjëruar:

– Agjërimi i ditës së nëntë dhe të dhjetë.
– Pastaj agjërimi i ditës së dhjetë dhe të njëmbëdhjetë.
– Pastaj agjërimi i ditës së dhjetë veçmas ose agjërimi i të triave bashkërisht.

Preferohet agjërimi i ditës së ashurës, edhe po qoftë veçmas dhe në përputhje me ditën e shtunë.
Hadithi që përcillet se është i ndaluar agjërimi i ditës së shtunë nuk është i saktë.

Agjërimi i ashurës i shlyen mëkatet e vitit të kaluar. Ai që e agjëron ditën e dhjetë dhe nuk e ka agjëruar një ditë para ose pas, e ka arritur shpërblimin e faljes së mëkateve, por i ka ikur shpërblimi për kundërshtimin e hebrenjve; (por) nuk ka bërë mëkat për moskundërshtimin e tyre.

Shejh Abdulaziz Et-Tarifi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit