29.6 C
Pristina
Wednesday, June 29, 2022

Lexo çfarë tha W. Montogomery për Profetin Muhammed!

Më të lexuarat

W. Montogomery, në veprën “Mohammed at Mecca”, Oxford, 1953, f. 52,
thotë:

“Gadishmëria e tij për të përjetuar persekutime për shkak të besimit, karakteri i lartë, morali i njerëzve që i besonin dhe që e konsideronin udhëheqës, si dhe madhështia e të arriturave të përnjëhershme, dëshmojnë për personalitetin e tij të jashtëzakonshëm. Të konsideruarit e Muhammedit, si mashtrues, më shumë hap probleme, se sa i mbyll ato. Për më tepër, që në
Përëndim, asnjë personalitet i madh historik, nuk është ndriçuar më zbehtë, se sa Muhammedi.”

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit