10.1 C
Pristina
Friday, October 22, 2021

Kushtetuesja hedh poshtë kërkesat për rastin “Kiçina”

Më të lexuarat

Gjykata Kushtetuese e Republikës së Kosovës i hodhi poshtë kërkesat për shqyrtimin e Rastit Kiqina.
Gjykata Kushtetuese e Republikës së Kosovës sot nxori Aktvendimet e veta për Papranueshmëri në Rastet KI-46/10, KI-52/10, KI-43/11, KI-78/11, KI-81/11 (të njohura si ‘Rastet Kiqina’).

Këto kërkesa u bashkuan dhe u shqyrtuan së bashku për shkak të objektit të çështjes dhe personave të përfshirë në to.
Të gjitha këto kërkesa kishin të bënin me përpjekjen për prishjen e dënimeve të shqiptuara nga Gjykatat e Qarkut, për vrasje dhe vepra të tjera të rënda kundër personave, që burojnë nga ngjarjet e vitit 2001.
Kjo Gjykatë i hodhi poshtë kërkesat duke u bazuar në dispozitat kushtetuese, praktikën dhe jurisprudencën e Gjykatës Kushtetuese dhe të Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut në Strasburg.
Aktvendimet për Papranueshmëri do t’u dorëzohen palëve, do të jenë në dispozicion në uebfaqen e Gjykatës dhe do të publikohen në Gazetën Zyrtare të Republikës së Kosovës./BS/kohaislame

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit