7.7 C
Pristina
Saturday, March 2, 2024

Kujtoni, kur njëra nga vajzat i thotë të atit për Musën(alejhi selam) – Meditim Kuranor

Më të lexuarat

“Kujtoni, kur njëra nga vajzat i thotë të atit për Musën, alejhisSelam!

“…me të vërtetë, i forti dhe i besueshmi, është më i mirë që ta marrësh në shërbim.” Kasas: 26

-i fortë, për të kryer sa më mirë punën që do i besohej,
-i besueshëm, për të mos pasur frikë nga tradhëtia dhe shpërdorimi nga ana e tij.
(Tefsir Al-Tabari)

“Nga eksperienca e shumë njerëzve ka dalë në pah se sipas karakterit:
‘Njeriu i fortë kurrë nuk dëmton. Dëmtimi vjen vetëm nga njeriu i dobët, nga frikacaku që nuk përballet, sikurse shejtani, i cili është i dobët e krijon kurthe.
Ndërsa i forti përballet, ta thotë në sy se çfarë i bëre e se si e dëmtove, por kurrë nuk të dëmton.’

“Nga arroganti dhe i dobëti, ruhuni!
Të fortët po i gjetët, ruajini!”

✍🏻 A. Sh. Ndreu

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit